Основи метрології : навчальний посібник - Солтис, Ірина Василівна; Деревянчук, Олександр Володимирович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Навчальний посібник містить основні поняття, терміни та положення метрології, теорії вимірювань, загальну інформацію про засоби вимірювального обладнання та його метрологічні характеристики. Детально розглянуті питання теорії похибок вимірювання. Висвітлено основи метрологічної діяльності в Україні та світі. Навчальний посібник призначений для студентів вищих закладів освіти за спеціальністю 152 Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка, 186 Видавництво та поліграфія, 015.11 Професійна освіта (машинобудування), 014.10 Середня освіта (трудове навчання та технології).
Keywords: Вимірювання; Фізична величина; Повірка; Засоби вимірювальної техніки