Партнерська взаємодія сім’ї та закладу дошкільної освіти в процесі формування готовності старших дошкільників до шкільного навчання - Cклярова, Ольга Ігорівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню партнерської взаємодії сім’ї та закладу дошкільної освіти в контексті сучасних підходів до організації освітнього процесу. В роботі розглянуто науково-теоретичні засади співпраці педагогів і батьків, обґрунтовано моделі та механізми ефективної взаємодії, спрямованої на гармонійний розвиток дитини. Особлива увага приділяється формуванню педагогічної культури батьків і їх активній участі в освітньому процесі. У результаті дослідження запропоновано рекомендації для покращення партнерських стосунків між закладом дошкільної освіти та сім’єю.
Keywords: партнерська взаємодія; сім’я; заклад дошкільної освіти; освітній процес; співпраця; педагогічна культура; виховання; розвиток дитини