ПСИХОФІЗИЧНИЙ СТАН ЖІНОК ПОХИЛОГО ВІКУ: ЗАДОВОЛЕНІСТЬ ТА ЯКІСТЬ ЖИТТЯ - Дудіцька, Світлана; Медвідь, Анжела; Ячнюк, Максим; Хрипко, Інна (ФІЗИЧНА АКТИВНІСТЬ І ЯКІСТЬ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ Збірник тез доповідей V Міжнародної науково-практичної конференції, 2021)
Досить важливим у комфортному старінні виступає і задоволеність життям. Серед дослі-джуваних жінок похилого віку здебільшого мають низький та середній рівні задоволеності життям, лише невелика їх частка має високий рівень задоволеності життям. Основними чинниками задово-леності життям у похилому віці виступають: відсутність економічної та соціальної стабільності; суперечність між сучасними та колишніми соціальними цінностями; недостатня соціально-політична підтримка людям похилого віку; невміння правильно адаптуватися до нового соціального статусу; не правильне ведення здорового способу життя; недостатня рухова активність; невміння правильно організовувати та проводити своє дозвілля.