Теорія поколінь як підхід до обґрунтування стратегій розвитку людського капіталу - Галушка, Зоя Іванівна (КНЕУ, 2024)
. Представлено основні положення теорії поколінь Н. Гоува та В. Штрауса. Здійснено порівняльну оцінку особливостей формування поколінь X, Y, Z, Альфа, подій, що сформували ці покоління; їхні цінності, ставлення до роботи, прагнення до зворотного зв’язку. Зазначено, що теорія поколінь відіграє важливу роль у розумінні цих особливостей та формуванні стратегій управління розвитком людського капіталу, оскільки кожне покоління має свої цінності, переконання та підходи до роботи та навчання
Keywords: теорія поколінь; покоління X, Y, Z, Альфа; стратегії розвитку людського капіталу