Вплив оздоровчо-рекреаційної рухової активності на організм людини - Романів, Людмила Вікторівна (Чернівецький національний університет, 2020, 2020)
Зв'язок багатьох хвороб та малорухливості було встановлено ще в 50-х роках минулого століття. Цілий ряд серйозних проблем зі здоров'ям, з якими зіштовхнулося людство сьогодні, цілком або частково пов'язані з малорухливим способом життя Результати наукових досліджень чітко демонструють, що регулярна фізична активність забезпечує поліпшення загального стану здоров'я людини та запобігає виникненню багатьох передчасних проблем зі здоров'ям [2]. Відповідна рухова активність сприяє досягненню бажаного рівня здоров’я та сприяє довголіттю.
Keywords: Оздоровче тренування, фізична активність, оздоровчо-рекреаційна рухова активність