Біохімічні механізми ушкодження клітин : навч.-метод. посіб - Voloshchuk, Oksana (ЧНУ, 2022)
Видання містить дидактичні матеріали, необхідні для самостійної підготовки до практичних занять з дисципліни Біохімічні механізми ушкодження клітин та для аудиторних занять. Наведена базова інформація про біохімічні механізми ушкодження та загибелі клітин, внутрішньоклітинні адаптивні механізми при ушкодженні, способи генерації активних форм кисню й азоту в організмі, маркери оксидативних ушкоджень біомолекул та біохімічні механізми функціонування ферментативних та неферментативних компонентів антиоксидантної системи. Для студентів вищих закладів освіти, аспірантів, наукових працівників у галузі біології та медицини
Keywords: ушкодження клітин