СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНА АДАПТАЦІЯ ДІТЕЙ ДО ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ ЗАСОБАМИ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ - Галан, Ярослав; Дудіцька, Світлана; Мосейчук, Юрій (My University, 2023)
У публікації порушуються питання щодо соціально-психологічної адаптації дітей, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до освітнього процесу в сучасних умовах. Також розкривається актуальність вирішення зазначеної проблеми засобами фізичної культури та спорту і рухової активності. Одним з універсальних та найбільш дієвих засобів соціальнопсихологічної адаптації дітей до освітнього процесу вважаємо саме рухову активність, здоровий спосіб життя, фізичну культуру і спорт. Завдяки цьому ми маємо змогу виховати здорових, сильних, витривалих українців. Залучення дітей до рухової активності, здорового способу життя, занять фізичною культурою і спортом позитивно впливає на рівень їхньої адаптації до сучасних умов, пристосування до освітнього процесу та успішне навчання у новому середовищі
Keywords: socio-psychological adaptation, children, motor activity, educational process, physical culture.соціально-психологічна адаптація, діти, рухова активність, освітній процес, фізична культура.