СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНА ДИНАМІКА, ВИКЛИКИ, ВІЙНА: ГРОМАДЯНСЬКО-ПАТРІОТИЧНА ЄДНІСТЬ УКРАЇНЦІВ НА ПЕРЕМОГУ - Пірен, Марія Іванівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2022)
У виданні осмислено низку ідей викладачів університету з позицій сьогодення: суспільно-освітню динаміку, низку викликів, зло війни, яке потребує освітнього научання по-новому, підійти до сприйняття сучасних реалій людського буття – берегти життя людини, екологію, взаємозлагоду і мир. Головну увагу в посібнику приділено перезавантаженню мислення людини щодо ефективно-інноваційних технологій, зміні стандартів психологічного сприйняття викликів та переосмислення ідей щодо норм і профілактики використання природних ресурсів, щодо збагачення на міру його використання. Особливий наголос звернуто на єднання суспільства для збереження духовно – культурних цінностей та виховування молоді, громадян з усвідомлюванням, що життя людини − це Божий Дар, даний на позитивну самореалізацію, а не на імперську чи власну “величність” для себе, яка завжди завершується негативом, як критерій зла і безвідповідальності за життя і працю людей перед Господом Богом.
Keywords: освітньо-політична динаміка; громадянсько-політична єдність; інноваційні технології; професійне просвітництво; європейські цінності; виховний ідеал; російсько-українська війна