Віршове перенесення як стилістичний елемент поезії Іона Мінулеску - Паладян, Крістінія (Чернівецький національний університет, 2022)
У поезії І. Мінулеску енжамбеман посідає особливе місце, він використовує цей прийом віршування як акт поетичної свободи, який дає можливість створювати твори з підвищеною емоційністю та виразно-смисловим навантаженням. Ежамбеман І. Мінулеску виконує експресивні та формотворчі функції і є одним з найефективніших поетичних засобів, який розкриває всі можливості художньої мови та підкреслює індивідуальний стиль письменника.
Keywords: віршове перенесення; енжамбман; метричне членування; ритмічна інерція тексту; прозова інтонація