.NET minimal API. Теоретичні засади та методологія розробки веб-застосунків - Томка, Юрій Ярославович (ПВКФ «Технодрук», 2025)
Посібник присвячений вивченню принципів створення вебзастосунків на базі Minimal API у .NET. У ньому розглядаються основи побудови REST-сервісів, робота з маршрутизацією, HTTP-методами, залежностями, прив’язуванням параметрів та middleware. Значна увага приділена взаємодії з базами даних, використанню Entity Framework Core, асинхронності, кешуванню, оптимізації продуктивності та питанням безпеки. Окремі розділи охоплюють тестування, сумісність із новими версіями .NET та розгортання застосунків у Azure, Docker і на Kestrel. Видання призначене для студентів спеціальності F3 “Комп’ютерні науки” та всіх, хто бажає опанувати сучасні підходи до розроблення Minimal API.
Посібник присвячений вивченню принципів створення вебзастосунків на базі Minimal API у .NET. У ньому розглядаються основи побудови REST-сервісів, робота з маршрутизацією, HTTP-методами, залежностями, прив’язуванням параметрів та middleware. Значна увага приділена взаємодії з базами даних, використанню Entity Framework Core, асинхронності, кешуванню, оптимізації продуктивності та питанням безпеки. Окремі розділи охоплюють тестування, сумісність із новими версіями .NET та розгортання застосунків у Azure, Docker і на Kestrel. Видання призначене для студентів спеціальності F3 “Комп’ютерні науки” та всіх, хто бажає опанувати сучасні підходи до розроблення Minimal API.
Keywords: .NET; ORM; Entity Framework; WEB API; ASP.NET; API; WEB