Повоєнне відновлення внутрішнього туризму в Україні. - Томащук, Ростислав Васильович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
В кваліфікаційній роботі розглядається внутрішній туризм як важливий соціально-економічний феномен, що впливає на економіку, соціальні структури та культурні зв'язки в Україні. Відзначається, що геополітична ситуація, зокрема повномасштабне вторгнення Росії, суттєво обмежує розвиток туристичної галузі. Окрема увага приділена правовим аспектам регулювання курортної діяльності та недостатній оцінці природних лікувальних ресурсів, що потребує додаткових досліджень. Окреслені основні проблеми та перспективи розвитку внутрішнього туризму. Вказується на необхідності залучення інвестицій, розвитку інституційних умов та підтримки державних програм стимулювання повоєнного відновлення внутрішнього туризму в Україні. Кваліфікаційна робота містить результати власних досліджень. Використання ідей, результатів і текстів наукових досліджень інших авторів мають посилання на відповідне джерело.
Keywords: внутрішній туризм, соціально-економічний феномен, геополітична ситуація, військові конфлікти, курортна діяльність, природні лікувальні ресурси, культурні пам’ятки, повоєнне відновлення.