Deutsch für Pädagogen, Psychologen und soziale Arbeiter - Черська, Жанна Борисівна; Бухінська, Тетяна Вікторівна (Чернівецький нац. ун-т імені Юрія Федьковича, 2025)
На сучасному етапі розвитку суспільства важливе значення має всебічна підготовка фахівця – педагога, психолога, соціального працівника, логопеда. В умовах глобалізаційних процесів особливу роль відіграє знання іноземної мови. Необхідним стало вміння спілкуватися іноземною мовою на професійну тематику. Тому навчальний посібник “Deutsch für Pädagogen, Psychologen und soziale Arbeiter“ = „Німецька мова для педагогів, психологів та соціальних працівників” у рамках навчальної дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням» за Європейською кредитно-трансферною системою охоплює навчальні елементи до 6-ти модулів, які сприяють формуванню фахової компетентності у студентів педагогічних спеціальностей. У посібнику подано 6 тематичних блоків із рекомендованою цільовою лексикою, загальними та професійно-орієнтованими текстами, завданнями для самостійної роботи, комплексом лексико-граматичних вправ для удосконалення усної і писемної комунікації німецькою мовою.
Німецька мова для педагогів, психологів та соціальних працівників