Трансформація освіти в сучасному світі - Karmaliuk, Sergii (Київ: ДЗВО «УМО», 2021)
Трансформація системи вищої освіти в Україні неминуча, якщо вона хоче бути в ойкумені, а не на околиці світового розвитку. Реформування освіти має мати чітко визначені завдання та мету, бути наскрізним й цілісним. Освітні програми, за якими ведеться підготовка фахівців, повинні переважно бути мультидисциплінарними. Нова модель освіти насамперед повинна бути спрямована на розкриття особистих якостей студента, які дозволять йому ефективно та гармонійно взаємодіяти з іншими людьми, підвищать його конкурентність та можливість реалізувати себе на ринку праці. Важливим елементом підвищення спроможності випускників українських закладів вищої освіти також є покращення мобільності студентів та розвиток неформальної освіти.
Keywords: трансформація освіти; реформування освіти; незатребуваність молодих фахівців; неформальна освіта; роль науково-педагогічних працівників; мобільність студентів