Інструменти стимулювання інноваційної діяльності в європейських країнах - Marchenko, Tetyana (Чернівці: ЧНУ, 2021)
Досліджуються поширені інструменти, які активно застосовуються країнами-членами ЄС для підтримки інноваційної діяльності, та розглядаються причини використання різних механізмів сприяння інноваційності країн. Актуальність цієї теми пояснюється становленням нового технологічного способу виробництва, переходом від ресурсно-затратного типу економічного розвитку до інноваційного. Основою дослідження є висвітлення основних інструментів розвитку інноваційної сфери в країнах ЄС. Охарактеризовано способи запозичення європейського досвіду стимулювання інноваційної діяльності в Україні для вдосконалення інноваційної складової її євроінтеграційної стратегії.
Tools for stimulating innovation in European countries
Keywords: інновація; інноваційний розвиток; науково-технічна кооперація; венчурний капітал; кластер; інноваційний потенціал