ФІНАНСОВА СТІЙКІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА З ПОЗИЦІЇ СИСТЕМНОГО ПІДХОДУ - Михалків, Алла,Анатоліївна; Булезюк, Віталіна Вікторівна (International scientific journal «Grail of Science» No33 (November, 2023), 2023)
Розглянуто наукові підходи до визначення "фінансова стійкість підприємства" з позиції системного підходу. Обґрунтовано, що структурною основою фінансової стійкості виступає комплекс трьох найважливіших її складових: фінансова стабільність, фінансова гнучкість, фінансовий потенціал підприємства. Представлено модель взаємозв'язку між фінансовою стійкістю, її структурними компонентами та ознаками прояву. Розкрито економічну сутність і зміст структурних компонентів фінансової стійкості, а також основні індикатори їх прояву та кількісної оцінки.
Keywords: фінансова стійкість, система, фінансова стабільність, фінансова гнучкість, фінансовий потенціал.