Основи радіохімії та радіоекології - Халавка, Ю.Б.; Копач, О.В.; Коров'янко, О.О. (My University, 2020)
Подано основі теоретичні відомості із радіохімії та радіоекології: положення про будову ядра, радіоактивність, закон радіоактивного розпаду, методи реєстрації йонізуючих частинок, основи ядерної енергетики, вплив йонізуючого випромінювання на організм. Наведено методичні вказівки до лабораторних робіт, перелік орієнтовних тем рефератів, список контрольних питань і банк розрахункових завдань. Для студентів хімічних та екологічних спеціальностей університетів.
теоретичний мінімум та методичні рекомендації до лабораторних робіт
Подано основі теоретичні відомості із радіохімії та радіоекології: положення про будову ядра, радіоактивність, закон радіоактивного розпаду, методи реєстрації йонізуючих частинок, основи ядерної енергетики, вплив йонізуючого випромінювання на організм. Наведено методичні вказівки до лабораторних робіт, перелік орієнтовних тем рефератів, список контрольних питань і банк розрахункових завдань. Для студентів хімічних та екологічних спеціальностей університетів. організм. Наведено методичні вказівки до лабораторних робіт, перелік орієнтовних тем рефератів, список контрольних питань і банк розрахункових завдань. Для студентів хімічних та екологічних спеціальностей університетів.
Keywords: радіохімія; радіоекологія; дозиметрія; вплив радіацій на організми