Психологічні інструменти подолання стресу майбутніх фахівців з фізичної культури і спорту в умовах воєнного часу - Богданюк, Василь Васильович (My University, 2025)
У магістерській роботі розглядаються оздоровчо-рекреаційна рухова активність, що має значення для майбутніх фахівців з фізичної культури і спорту. Зважаючи на специфіку професії, яка передбачає високу фізичну та психологічну напругу, особливо в умовах нестабільної ситуації, особлива увага приділяється методам, що сприяють зниженню рівня стресу та тривожності. Описано техніки релаксації, дихальні практики, когнітивно- поведінкові методи, а також елементи психофізіологічної адаптації, які дозволяють ефективно підтримувати психічне здоров’я. Важливим аспектом є також розвиток навичок самопідтримки і стійкості, що дозволяють майбутнім фахівцям зберігати професійну ефективність навіть в умовах воєнного стресу. Практичні рекомендації спрямовані на впровадження психологічних методів у процес підготовки студентів та професіоналів у сфері фізичної культури і спорту.
Keywords: стрес, психологічні інструменти, фізична культура, спорт, воєнний час, адаптація, психоемоційне здоров’я, релаксація.