Особливості перспектив професійної самореалізації майбутніх психологів. - Ткачук, Ольга Валентинівна (My University, 2021)
У цьому контексті набуває актуальності питання перспектив професійної самореалізації майбутніх психологів. Ринкові відносини зумовлюють певні тенденції на ринку праці, серед яких має місце складність працевлаштування молодих людей після закінчення навчання у ЗВО, неперервне підвищення їхньої кваліфікації, потреба в додатковому навчанні фахівців тощо. На сучасному етапі розвитку суспільства професія психолога має попит. Фахівець, який отримав психологічну освіту може працювати у різних сферах життя і діяльності людини, зокрема у медзакладах, у системі освіти, бізнесі, правоохоронних органів тощо. З одного боку, це сприяє розвитку особистості, а з іншого – зумовлює фрустраційні переживання, пов’язані із невизначеністю у майбутньому.
Keywords: фахова підготовка психолога, підвищення кваліфікації, невизначеність у майбутньому, професійна самореалізація