ТЕОРЕТИЧНІ І ПРАКТИЧНІ ОСНОВИ РЕСТАВРАЦІЇ - Куцевич, Вадим Володимирович; Марусик, Тамара Володимирівна; Коротун, Ірина Вадимівна; Дивак, Віктор Іванович; Герич, Катерина Іванівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
У підручнику проаналізовано сучасні тенденції реставраційної діяльності на основі: вивчення процесів становлення реставрації як професії; ознайомлення з матеріалами міжнародних хартій; функціонування міжнародних організацій у сфері охорони і збереження культурної і природньої спадщини ЮНЕСКО та узагальнено досвід ототожнення і збереження об'єктів культурної спадщини, надано стислий огляд законодавчої бази України з цієї діяльності. Викладено методичні основи з виконання реставрації частин будівель, конструктивних елементів, опорядження фасадів, інтер’єрів. Надано методичні основи з виконання студентами-архітекторами навчальних завдань з практичних дисциплін: обмірювальної і рисувально-ознайомлювальної практик та архітектурного макетування.
Підручник
Рецензенти: Юрій Диба, Любомир Михайлина, Валерій Товбич
Keywords: реставрація; методи реставрації; охорона і збереження спадщини; об’єкти ЮНЕСКО; пам’ятки архітектури; законодавча база; міжнародні організації