Принцип невідворотності юридичної відповідальності: гносеологічний вимір - Максимюк, Олександр (Чернівецький національний уніеверситет імені Юрія Федьковча, 2022)
Монографія присвячена гносеологічному обґрунтуванню принципу невідворотності юридичної відповідальності, а саме: формальній, змістовій та прагматичній характеристиці аподиктичності юридичної відповідальності поряд з аналізом її проблематичності, асерторичності, індиферентності та неможливості. Тим здійснюється поглиблення пізнання невідворотності як одного із модальних принципів юридичної відповідальності. Для науковців, викладачів, докторантів, аспірантів, студентів правничих закладів вищої освіти, правників-практиків і всіх, хто цікавиться філософсько-теоретичними та галузевими проблемами юридичної відповідальності та її принципів.