Організаційна культура та її роль в досягненні ефективності менеджмента персоналу підприємств сфери послуг - Павлюк, Ганна Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У кваліфікаційній роботі визначено сутність, ознаки та функції організаційної культури. Охарактеризовано принципи та засоби формування організаційної культури підприємства. Охарактеризовано вплив організаційної культури на конкуреноспроможність підприємства та роль організаційної культури у розвитку підприємства. Досліджено організаційну культуру як фактор мотивації персоналу на підприємстві ТОВ «Цукерня Потоцьких». Здійснено організаційно-правову та фінансово-економічну характеристику ТОВ «Цукерня Потоцьких». Проаналізовано організаційну культуру ТОВ «Цукерня Потоцьких» та визначено засоби реалізації мотиваційної функції організаційної культури підприємства. Охарактеризовано імідж та бренд менеджера персоналу та підприємства ТОВ «Цукерня Потоцьких». Запропоновано рекомендації щодо покращення іміджу ТОВ «Цукерня Потоцьких».
Keywords: організаційна культура, менеджмент персоналу, мотивація, корпоративна культура, конкурентоспроможність.