ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДУ ПЕРЕКОНУВАННЯ В ПРОЦЕСІ ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Курджос, Євгенія Володимирівна (My University, 2022)
Становлення та розвиток України як незалежної держави вимагає від загальноосвітньої школи вдосконалення системи виховання підростаючого покоління. У зв’язку з цим завдання, яке стоїть перед школою, полягає не лише в тому, щоб дати сучасним учням ґрунтовні знання в різних наукових галузях, а й виховати в них самостійних особистостей, здатних творчо мислити та вільно орієнтуватися в реаліях сучасного життя, правильний загальний світогляд. Під впливом різних соціально-економічних умов людина засвоює певну систему цінностей, думок і норм, відображає і вибудовує свою поведінку на основі її моральних принципів. Слід зазначити, що, окрім природних факторів, існує й педагогічно обумовлена система виховання, яка покликана сприяти засвоєнню дітьми моральних норм і правил.