Параболізми як реалізовані біблійні інакомовлення в німецькомовному публіцистичному тексті - Заполовський, М.В. (Запорізький національний університет, 2013)
У статті на основі визначень понять «біблеїзм» та «парабола» виокремлено поняття «параболізм», під яким розуміється реалізована у мові біблійна притча, її текстові модифікації, а також алюзії на неї. Представлено способи реалізації цієї фігури інакомовлення в текстовому матеріалі сучасної німецькомовної публіцистики.
Keywords: біблеїзм, параболізм, притча, екстенсіонал, інтенсіонал, інтертекстуальність, цитата, алюзія