Особливості застосування індуктивного методу “Guided discovery” у формуванні граматичних компетентностей дорослих студентів - Славік, Анастасія Іллівна (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота досліджує теоретичні основи використання методу сугестивного відкриття (Guided Discovery) для розвитку граматичної компетентності студентів дорослого віку. Посередництвом аналізу масивів наукової літератури визначено основні принципи використання методу сугестивного відкриття як для розвитку граматичної компетентності, так і для розвитку інших мовленнєвих компетентностей дорослої аудиторії. Проведенням експериментального навчання із експериментальною групою (ЕГ), що навчалась за методом сугестивного відкриття, та контрольною групою (КГ), що навчалась за дедуктивними методами, виявлено позитивнішу динаміку розвитку граматичної компетентності учасників дослідження експериментальної групи, що свідчить про ефективність використовуваного методу як і для розвитку досліджуваної компетентності, так і для впливу на інші аспекти навчальної діяльності.
Keywords: індуктивний метод, дедуктивний метод, метод сугестивного відкриття, граматична компетентність, навчання граматики