ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ У МОВНІЙ ОСВІТІ: ПЛАТФОРМА LATILL ДЛЯ РОБОТИ З ТЕКСТАМИ - Mudra, Olena (Cognum Publishing House, 2025)
Розвиток навичок читання є важливою складовою мовної освіти, але для його ефективного здійснення необхідно використовувати тексти, які відповідають рівню знань учнів. Проєкт LATILL орієнтований на вирішення цієї проблеми через застосування інструментів штучного інтелекту, що дозволяють автоматизувати процес підбору відповідних матеріалів для навчання німецької мови як іноземної (DaF) або другої (DaZ). Цей підхід сприяє зручному доступу до текстів, які класифіковані за рівнями складності та тематичними напрямками, забезпечуючи тим самим персоналізований підхід до навчання. У статті розглянуто цілі, методологію та досягнення проєкту LATILL, а також його вплив на сучасну мовну освіту.
Artificial Intelligence in Language Education: The LATILL Platform for Working with Texts.
Keywords: штучний інтелект; мовна освіта; LATILL; адаптація текстів; розвиток навичок читання