СОЦІАЛЬНА РОБОТА З ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМИ ТА ЧЛЕНАМИ ЇХ СІМЕЙ В ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ - Скринник, Катерина Віталіївна (My University, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена питанню соціального забезпечення військовослужбовців та членів їх родини в Україні. Для досягнення мети в теоретичній частині роботи було визначено специфіку надання соціальних послуг в громаді загалом, а саме: перелічено послуги, які зараз надаються в громадах, зазначено на змінах в роботі після повномаштабного вторгнення в країну. Було охарактеризовано нормативно-правове забезпечення, яке використовується при наданні соціальних послуг військовим та їх родині, що включають Закони України, постанови Кабінету Міністрів, Положення та Накази. В практичній частині здійснений глибокий аналіз надання соціальних послуг військовослужбовцям та членам їх сім’ї в Україні та в Мамаївській територіальній громаді. Результатом аналізу стало з’ясування специфіки роботи соціального забезпечення військовослужбовців, виявлення особливостей в Мамаївській громаді. Відзначимо збільшення попиту на послуги серед військовослужбовців у зв'язку з початком повномаштабного вторгнення на Україну, новації у інформуванні населення щодо їх законних гарантій та прав.
Keywords: військовослужбовець, член сім'ї військовослужбовця, соціальне забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей, соціальні послуги, повномасштабне вторгнення, гарантія, право.