ЗАДАЧА КОШІ ДЛЯ СТОХАСТИЧНОГО ПАРАБОЛІЧНОГО РІВНЯННЯ З ВІДХИЛЕННЯМ АРГУМЕНТА - Perun, Galina; Yasynskyy, Volodymyr (КІБЕРНЕТИКА ТА СИСТЕМНИЙ АНАЛІЗ, 2022)
Розглядаємо задачу Коші для стохастичного нелінійного рівняння параболічного типу з запізненням. За допомогою функції Гріна отримана формула для знаходження розв'язку задачі методом кроків. Існування розв'язку встановлюється з імовірністю 1 і оцінюється за спеціально введеною нормою.
THE CAUCHY PROBLEM FOR A STOCHASTIC PARABOLIC EQUATION WITH A DEVIATION OF THE ARGUMENT
Keywords: задача Коші; стохастичне параболічне рівняння; метод кроків; перетворення Фур’є; функція Гріна