Когнітивні метафори у промовах королеви Єлизавети ІІ: типологічний та функційний аспекти - Гаврилюк, Даніела Сергіївна (My University, 2022)
Робота присвячена дослідженню когнітивних метафор у промовах королеви Єлизавети ІІ з точки зору типологічного та функційного аспектів. У дослідженні розглядаються питання публічного мовлення з позиції комунікативної лінгвістики. Розглядається мовна особистість, види когнітивних метафор та їх функціонування у цих промовах, а також їх функції. Додатки містять приклади використання досліджуваних структурних, орієнтаційних та онтологічних метафор.
Keywords: когнітивні метафори, політичний дискурс, класифікація когнітивних метафор, функції когнітивних метафор