Засоби творення комічного у сучасному англомовному дискурсі (на матеріалі роману Джеральда Дарелла “My family and other animals”) - Тураш, Інна Іванівна (Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича, 2024)
Важливість значення поняття комічного виходить за межі лінгвістики. Гумор це суб’єктивна річ, тому в кожного автора є свій ідеостиль. Ця робота присвячена дослідженню форм комічного та особливостей британського гумору, так як автор роману є британцем. У першому розділі розглянуто сутність поняття дискурсу, його типологія і окремий вид – художній дискурс. В другому розділі проаналізовано основні підходи до вивчення комічного та його види. Охарактеризовано британський гумор та його функції. У третьому розділі представлені засоби творення комічного в романі Джеральда Дарелла «My family and other animals»
Keywords: іронія, порівняння, метафора, гіпербола, вульгаризм