Формування стратегії управління людськими ресурсами - Нікуліца, Микола Гаврилович (Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, 2023)
У магістерській роботі досліджено наукові підходи до формування HRстратегії, розглянуто інтеграцію стратегії бізнесу та управління людськими ресурсами з огляду на зовнішні та внутрішні фактори, а також проаналізовано методичні інструменти планування та реалізації HR-стратегії. Проведено докладне дослідження механізму формування стратегії управління людськими ресурсами в компанії SOFTSERVE. Розглянуто організаційно-економічну характеристику HR-управління, здійснено аналіз стратегії розвитку персоналу та визначено роль організаційної культури у формуванні HR-стратегії. Визначено напрями застосування інтеграційної моделі у формуванні стратегії, а також проаналізовано імплементацію збалансованої системи показників в процес формування HR-стратегії.
Formation of human resource management strategy
The master's thesis researched scientific approaches to the formation of HR strategy, considered the integration of business strategy and human resources management in view of external and internal factors, and also analyzed methodical tools for planning and implementing HR strategy. A detailed study of the mechanism of forming the strategy of human resources management in the SoftServe company was carried out. The organizational and economic characteristics of HR management were considered, the personnel development strategy was analyzed, and the role of organizational culture in the formation of HR strategy was determined. The directions of application of the integration model in the formation of the strategy are determined, and the implementation of a balanced system of indicators in the process of formation of the HR strategy is also analyzed.
Keywords: стратегія управління людськими ресурсами; інтеграція стратегій; аналіз розвитку; організаційна культура; збалансована система показників; human resource management strategy; strategy integration; development analysis; organizational culture; balanced scorecard