Тимчасові зміни правового режиму бюджетних коштів України в умовах воєнного стану як прояв «воєнного» парламентаризму - Havrylyuk, Ruslana (Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, 2023)
Парламентаризм, відповідно до найбільш поширеного наразі його європейського розуміння, являє собою систему державного управління, за якого законодавча влада належить виборному парламенту. Тобто, це найдемократичніша форма державного управління. А як гласить ще давньоримська максима, демократія – це дотримання легітимних процедур. Причому найбільш відчутними для суспільст ва є дотримання або, навпаки, недотримання відповідних процедур у сфері публічних фінансів. Адже саме вониу вирішальній мірі забезпечують свободу і наділяють владою.
Keywords: бюджетні кошти; регулювання правового режиму бюджетних коштів держави в умовах воєнного стану; публічні фінанси; бюджетний кодекс