Цифровізація правосуддя як елемент стійкості держави в умовах сучасних глобальних викликів - Ostafiichuk, Liudmyla (My University, 2026)
Розвиток цифрового правосуддя та впровадження штучного інтелекту в судову систему мають не менше значення, ніж удосконалення оборонних і військових технологій, оскільки забезпечують безперервність правосуддя, доступ до правової допомоги та дотримання принципу верховенства права навіть в умовах криз і воєнних загроз. Таким чином цифровізація є ключовим чинником стійкості сучасної держави, що охоплює не лише управлінську та оборонну сфери, а й судочинство.
Keywords: цифровізація правосуддя; судочинство; штучний інтелект