Новітня дидактика: особливості вступної онлайн-лекції із синтаксису для студентів-філологів - Кульбабська, Олена Валентинівна (Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2022)
У центрі наукового опису перебуває вступна лекція онлайн, що під впливом реалій сьогодення значно оновила методичний інструментарій, щоб дати викладачеві змогу відійти від монологічного мовлення і застосовувати методи діалогізації, кооперативної роботи, критичного аналізу, нестандартного творчого мислення, спонукати до продукування креативних ідей і думок.
Keywords: синтаксис, лінгводидактика, синтаксична компетентність, дистанційне навчання, онлайн-лекція, інтерактивні методи і прийоми