Виховання сумлінно-відповідального ставлення до навчальної діяльності молодших школярів у взаємодії школи та сім’ї - Лашкіба, Тамара (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена вивченню актуальної проблеми виховання сумлінно-відповідального ставлення до навчальної діяльності молодших школярів у взаємодії школи та сім’ї. Здійснено теоретичний аналіз наукових підходів зарубіжних й вітчизняних учених щодо змісту та сутності проблеми дослідження; обгрунтовано концепт взаємодії школи і сім’ї та її цінність у вихованні сумлінно-відповідального ставлення до навчання молодших школярів. На основі дослідження особливостей сумлінно-відповідального ставлення до навчальної діяльності молодших школярів й досвіду практиків, розроблено методичний супровід активізації ціннісної взаємодії школи та сім’ї у вихованні сумлінно-відповідального ставлення до навчальної діяльності молодших школярів.
Keywords: взаємодія школи та сім’ї; сумлінно-відповідальне ставлення молодших школярів до навчальної діяльності; ставлення