Поняття емоційного вигорання та його профілактика - Liubov, Vodianka; Суховерська, Дарина; Занюк, Анастасія (My University, 2022)
Мета цієї статті полягає в розкритті актуальної проблеми сьогодення, а саме: синдрому емоційного вигорання (далі СЕВ), який в подальшому стає причиною виникнення стресів та депресії. Автори дослідили, що приблизно 64% українців страждають від СЕВ. 42% опитуваних впевнені, що саме працівники закладів освіти постійно перебувають в умовах емоційного вигорання, саме тому в цій статті особливу увагу приділено дослідженню проблеми СЕВ у викладачів вищих навчальних закладів. На основі досліджень різних психологів стоїть завдання визначити причини появи СЕВ та навчитися впізнавати основні симптоми СЕВ. Окрім цього, за результатами опитування українців проаналізувати дієві методи профілактики та дізнатися які з цих методів схвалюють та застосовують у своїй практиці психологи.
Keywords: синдром емоційного вигоряння; СЕВ у викладачів; причини появи СЕВ; симптоми СЕВ; методи профілактики СЕВ