Особливості прояву прокрастинації у студентів першого курсу - Верешко, Ніна Василівна (My University, 2021)
Прокрастинація є батовимірим феноменом і визначається як свідоме відкладання виконання спланованих власних дій, незважаючи на можливе виникнення проблем. Вона пов’язана із психологічними характеристиками особливості та має різні види в залежності від сфери прояву та причин виникнення. Підвищення рівня прокрастинації призводить до зниження академічної успішності студента, одним із чинників академічної неуспішності студентів вважається постійне відкладання виконання навчальних завдань. Психологічний портрет студента-прокрастинатора включає такі характеристики: виражена критичність, підвищена рефлективність, непогодження із собою, недовіра до своїх уподобань і бажань, незадоволеність собою і своїми можливостями, нездатність до самокерування до переоцінювання власних можливостей.