Юридична відповідальність за фінансування тероризму: міжнародно-правовий та національно-правовий аспекти - Patsurkivskyy, Petro; Havrylyuk, Ruslana (Видавничий дім "Гельветика", 2022)
Стаття присвячена осмисленню природи юридичної відповідальності за фінансування тероризму як у міжнародно-правовому, так і у національно-правовому контекстах. Метою статті є аналіз правових засад юридичної відповідальності за злочин фінансування тероризму. Конкретними задачами статті є з’ясування юридичного поняття злочину фінансування тероризму за міжнародним правом та загальна характеристика і особливості вчинення злочину фінансування тероризму РФ під час підготовки і ведення нею терористичної війни проти України та відповідальності за нього.
Keywords: російський міждержавний тероризм; злочин фінансування тероризму; терористична війна; РФ – суб’єкт міждержавного тероризму; юридична відповідальність РФ за злочин фінансування тероризму