Собівартість як об’єкт обліку в системі управління підприємством - Косташ, Тетяна (My University, 2023)
Собівартість за своєю суттю є категорією як фінансового обліку, так і управлінського. Вона є витратною складовою виробництва та одним із найважливіших об’єктів управлінського обліку, мета якого – допомога керівникам у прийнятті ефективних управлінських рішень. Відповідно, собівартість, як сума витрат, понесених для виробництва (виробнича собівартість) та реалізації продукції (собівартість реалізованої продукції), є головним об’єктом уваги в системі управлінського обліку.
Education and science of today: intersectoral issues and development of sciences: Collection of Scientific Papers «ΛΌГOΣ», (August 18, 2023; Cambridge, UK)
Keywords: собівартість, витрати, облік, управління підприємством