Розвиток етнічного туризму в поліетнічному просторі (на прикладі Чернівців) - Джаман, Василь Олексійович; Джаман, Ярослав Васильович; Чаплінський, Павел (Інститут географії НАН України, 2023)
Запропоновано алгоритм і методику суспільно-географічного дослідження етнічного туризму в полі- етнічному середовищі великого міста. Проаналізованo етапи вивчення етнотуристичних ресурсів: дослідження географічних та історичних особливостей формування етнічної структури населення; визначення ступеня етнічної різноманітності населення та його динаміки; вивчення матеріальної та духовної культурної спадщини етнічних груп; кількісне оцінювання атрактивності етнотуристичних об’єктів; картографування етнотуристичних об’єктів і розробка етнографічних екскурсійних маршрутів.
Development of Ethnic Tourism in Polyethnic Space (the Example of Chernivtsi)
DOI: https://doi.org/10.15407/ugz2023.01.035
Keywords: поліетнічний простір; культурна спадщина; етнотуристичні ресурси; етнічний туризм; етнографічні екскурсійні маршрути