Теоретико-методологічні основи обгрунтування сутності циркулярної економіки. - Галушка, Зоя Іванівна (Трускавець: ПОСВІТ, 2021)
У монографії проаналізовано світовий досвід цифрового поступу циркулярної економіки, показано вплив системної кризи світового господарства як рушійної сили розвитку економіки даного типу. Обґрунтовано значимість циркулярної економіки у досягненні цілей сталого розвитку та визначено подальші перспективи її цифрового поступу. Особливу увагу акцентовано на інструментах та механізмах реалізації циркулярної економіки й прогнозуванні економічного розвитку на основі імплементації принципів циркулярної економіки. Видання може бути корисним для студентів, аспірантів та здобувачів, які вивчають особливості розвитку економіки замкненого циклу.
Keywords: лінійна економіка, циркулярна економіка, замкнені матеріальні цикли, переваги циркулярної економіки