Bukowinisch-Galizische Literaturstraße. Ein Blick in die Vergangenheit – für die Zukunft - Rychlo, Petro; Helga, von Loewenich (ZeitZug.com TimeTrain – Literarische Online-Sammlung, 2022)
Представлено культурний проєкту «Буковинсько-галицький літературний шлях», який С був створений у 2016 році у співпраці з берлінським художнико мHelga von Loewenich. Наголошено на спробі повернути увагу місцевого населення до творчості німецькомовних письменників буковинського та галицького походження. Слушною формою для цього стало встановлення на місцях їх народження невеликих пам'ятників, як правило, бронзових бюстів на гранітних постаментах. Такі мистецькі об’єкти глибоко проникають у свідомість людей і з часом стають символами ідентифікації відповідних місць.
Keywords: Галичина; Буковина; німецькомовні письменники