Використання дидактичних ігор на уроках географії - Яворський, Олександр Іванович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Психологи довели, що знання, засвоєні без інтересу та зацікавленості, не забарвлені власними позитивними емоціями, не стають корисними – це мертвий груз. Діти погано запам'ятовують, тому що навчання не захоплює їх. Завжди в житті є щось цікаве та захоплююче. Отримуюи поживу для свого розуму, дитина охоче бере участь в заняттях, з нетерпінням чекає їх, радіє їм. Найефективніший спосіб навчити дитину мислити творчо є гра, а особливо гра розвиваюча. Дидактичні ігри та заняття дають гарний результат лише в тоді, коли чітко уявляєш, які завдання можуть бути вирішені в процесі їх проведення та в чому полягають особливості проведення таких занять. Розв'язання даної проблеми неможливе без вдосконалення технологій навчання, а, також, і самих методів навчання. Сьогодні в педагогіці активізувався пошук адекватних форм та методів роботи в навчальній діяльності. Серед них популярною є ігрова діяльність, що для дитини стає нагальною потребою, а для вчителя - способом реалізації різноманітних завдань навчально-виховного процесу.