Функції адміністративного судочинства: поняття та види - Butyrskyi, Andrii (Науковий вісник Чернівецького університету: Збірник наук. праць, 2009)
У статті розкрито сутність поняття функцій адміністративного судочинства. Автором дано власне визначення поняття "адміністративне судочинство" та визначено його ознаки. Також автор пропонує власну класифікацію функцій адміністративного судочинства із застосуванням таких критеріїв: за ступенем впливу; за колом осіб, на яких здійснює вплив судове рішення в адміністративній справі; за колом суб'єктів адміністративного судочинства; за інстанційністю.
Keywords: адміністративне судочинство; функції