ФОРМУВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ У МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - ІОНЕЦЬ, ІННА ІЛЛІВНА (My University, 2021)
Проблема формування відповідальності у молодших школярів обумовлюється новими викликами суспільства, які знаходять своє відображення в усіх сферах життя: підвищується активність людей у суспільстві; все більше розширюються можливості для взаємовпливу окремої людини на суспільство і суспільства на людину; стрімко розгортаються соціально-політичні та економічні перетворення; ускладнюються всі суспільні процеси; зростає роль відповідальності кожної людини за свої дії та вчинки. Реформа Нової української школи (НУШ), яка направлена на модернізацію освітнього процесу в контексті глобалізації, передбачає, зокрема, виховання особистості молодшого школяра на загальнолюдських цінностях (морально-етичних, соціально-політичних), з-поміж яких виділено відповідальність.