ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ ФУНКЦІОНУВАННЯ СПОРТИВНОГО РУХУ НА ПІВНІЧНІЙ БУКОВИНІ (1918-1940 РОКИ) - Григоришина, Тетяна Борисівна (Молодий вчений, 2017)
В дослідженні здійснено ретроспективний аналіз тенденцій функціонування спортивного руху на Північній Буковині за період перебування регіону в державно-політичному устрої Румунії. Зафіксовано високий рівень організації змагань з 15 видів спорту, які відбувались в центрі спортивного руху Північної Буковини – місті Чернівці. Виявлено значний кількісний показник залучення мешканців регіону до змагальної діяльності з таких видів спорту як футбол та легка атлетика. Встановлено гендерну і вікову градацію учасників змагань з 18 дисциплін легкої атлетики. Визначено представництво спортсменів Північної Буковини в системі Румунського, Міжнародного та Олімпійського спорту.
Keywords: спортивний рух, Північна Буковина, 1918-1940.