Сучасні підходи до оптимізації системи запилення в органічному садівництві - Маланчук, Катерина Андріївна (My University, 2025)
Проведено інвентаризацію фіторізноманіття трав’яного дикоросту у рядах зростання дерев черешні та проаналізовано його таксономічну структуру з акцентом на сезонні та річні часові варіації; вивчено часові варіації та розподіл за типом запилення видів, що перебували у фазі цвітіння; досліджено наявність інвазійних видів, їх біо-еколого-географічні особливості та можливий негативний вплив.
Keywords: органічне садівництво; смуги трав’яного дикоросту; фіторізноманіття; тип запилення; інвазійні види рослин