Особливості художньої реалізації образу лікаря у романі О. де Бальзака «Батько Горіо» - Sazhyna, Alla; Sazhyna, Anna (My University, 2023)
У романі Оноре де Бальзака «Батько Горіо» образ лікаря попри свою другоплановість, відіграє важливу роль. Завдяки цьому персонажу, сучасний читач отримує уявлення про тогочасний стан медицини. Свого улюбленого лікаря – Б’яншона – Бальзак наділив такими рисами, як відданість професії; співчуття і ставлення до хворого не як до об'єкта дослідження, а як до людини; володіння навичками психолога; компетентність і постійне професійне зростання.
Keywords: реалізм; роман; персонаж; лікар; Оноре де Бальзак; художній образ