Поезія Оксани Забужко: тематика, художні образи та провідні мотиви - Дем'янів, Уляна Анатоліївна (My University, 2021)
Поезія Оксани Забужко: тематика, художні образи та провідні мотиви. У роботі розглянуто життя та творчість відомої сучасної письменниці Оксани Забужко. Перший розділ включає етапи становлення та входження Оксани Забужко в українську літературу та феномен сучасної української жіночої поезії. У наступних трьох розділах описуються та аналізуються чотири відомі її збірки, а саме: «Травневий іній», «Диригент останньої свічки», «Автостоп» та «Новий закон Архімеда». Основна увага у роботі зосереджена на тематиці поезії Оксани Забужко, художніх образах і провідних мотивах. Простежуються символи та особливості побудови поезії. У четвертому розділі присутній порівняльний аналіз двох збірок: «Автостоп» і «Новий закон Архімеда». П’ятий розділ присвячений аналізу методики вивчення сучасної постмодерністської літератури в 11 класі школи на прикладі творчості Оксани Забужко.
Keywords: поезія, Оксана Забужко, збірки, художні образи, символи, провідні мотиви, композиція, аналіз, творчість, постмодернізм.