Екстремальні види туризму в Україні, створення та реалізація окремих видів маршрутів на території Яремчанської ОТГ. - Гурчик, Андрій Володимирович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У магістерські роботі розглянуто сутність поняття «екстремальний туризм». Обґрунтовано ресурсну базу України для розвитку екстремального виду туризму, тому цей напрямок може стати привабливим для залучення значної кількості іноземних туристів. Проаналізовано усі необхідні природні умови та ресурси для розвитку гірсоклижного туризму та сноубордингу, рафтингу та джипінгу на території Яремчанської ОТГ. Розроблено, апробовано та охарактеризовано 4 види авто маршрутів. Описані основні моменти організації которкотривалих джип-маршрутів, проаналізовано їх споживачів та динаміку за 2022-2023 роки. Визначено основні проблеми та перспективи розвитку екстремального туризму в Яремчанській ОТГ.
Keywords: екстремальний туризм, Яремчанська ОТГ, джипінг, Маковиця, Щивка, Синячка.