Генологічні версії кіносценарію як літературного тексту - Нікоряк, Наталія (Чернівецький нац. ун-т, 2010)
Ідентифікується питання жанрологічного означення кіносценарію як певної літературної форми. Окреслено контури жанрологічних потрактувань та версій сценарної „форми” як такої. Кіносценарій розглянуто крізь призму ідеї жанрологічної „спіралі” Н.Х. Копистянської, надбільш прийнятної у дослідженнях нових жанрово-видових модифікацій літературної творчості.
Keywords: кіносценарій; жанрологія; жанрово-видова модифікація; жанрологічна „спіраль”; ідентичність; квазітекст